donderdag 31 mei 2012

Kussen

Dit kon ik jullie nu toch niet ontzeggen.
Eenmaal Isabelle mijn naaimachine had klaar gezet, kon ik na maanden nog eens op de pedaal duwen.
Dat geluid heb ik toch gemist zenne!

Vandaag wou ik mijn experiment klaar hebben en Liesl wou (onder lichte dwang) toch poseren op haar bed.
Zie hier het resultaat van mijn experiment. Dinsdag de kopie gekregen en donderdag lag het op haar bedje te pronken. Ben ik blij dat mijn arm weer mee wil!!!!






Nog net wat tegen haar goesting. Nog eens proberen!










En hier is ze dan.... Liesl met haar kussen!









Nog een prettige avond allemaal!





Experiment haken

Dinsdagnamiddag kwamen we met ons Crea-clubje weer bij elkaar. Daar kreeg ik een kopie in handen van een kussen om te haken.
Nu mijn 13 uiltjes staan te wachten op hun feestje is er weer plaats voor een experiment.


In mijn lade vond ik nog enkele bolletjes Catania Color en zette me diezelfde avond nog aan het haken.
En deze middag was het klaar. Even open spelden en stomen. De bijpassende stof gezocht en hij ligt klaar om vast genaaid te worden.



Of de tekening helemaal op het patroon lijkt, dat weet ik nog zo niet. Maar mislukt is het toch ook niet echt. Nu krijg Liesl er een tweede kussen met een nieuw jasje bij. Ik ga het alleszins nog eens proberen met een effen kleur en een enkele draad. In de beschrijving stond haaknaald 7 en die dikte van draad had ik niet liggen....dus dubbele draad gebruikt. Ben benieuwd hoe hij er zal uitzien als ik het met een 3,5 ga haken.

dinsdag 29 mei 2012

Gelukt!!

Eindelijk kan ik met enige trots zeggen:
Mijn Olvarit-Uiltjes zijn alle 13 klaar!






Het is een hele kleurenpalet geworden en ben blij dat ze klaar zijn.
Nu nog een datum prikken voor het feestje en ze mogen mijn nest uitvliegen ;-)

Wat doen mijn tieners tijdens deze zonnige, vrije dagen? Verplicht buiten komen, want anders zitten ze in alle rust te sudderen op hun kamer. Maar ze zijn flink geweest en hebben toch vele uren mee buiten doorgebracht. De ene wat actiever dan de andere ;-)
De laatste uiltjes zijn gecreëerd in de tuin van de buren, want op 2 hoog kan je niet genieten van je eigen tuin.
De meiden lazen een boek of studeerden en Marnick hielp de buurman met het in elkaar timmeren van een glijbaan. Even luisteren naar de instructies en dan zagen en boren tot het zweet van zijn .... afliep.





Ook kwam mijn zoon met enige fierheid vertellen dat hij een contract heeft gekregen op zijn werk. Als interim begonnen en nu een contract. De mama is fier zenne!
En nu zijn uniform showen!


Geniet van de mooie dagen! Groetjes Lies

vrijdag 25 mei 2012

Goedemorgen!

Elke dag lees ik jullie blogs. 18 volgers tot nu toe en ik ben er best fier op. Maar er is nog één ding waar ik ook best fier op ben en dat is mijn behaalde diploma!

Sinds oktober 2011 ben ik een cursus beginnen volgen bij het dienstencentrum van Geel.
Door mijn lichamelijke problemen ben ik niet meer in staat om uit werken te gaan. Alles gebeurd op het dooie gemakske en daar zijn de werkgevers niet altijd tevreden mee. Maar na al die jaren heb ik mij in mijn lot berust en probeer ik mijn tijd op een nuttige manier op te vullen.

Samen met mijn dochters wonen we nu een jaar in deze liefdevolle stad. Je wordt er met open armen ontvangen en hun leuze is dan ook terecht. "Je komt er, je blijft er!"
Na enkele maanden ben ik op zoek gegaan om mij te integreren en nu doe ik op verschillende plaatsen aan vrijwilligerswerk. 4x per week geef ik middagmaal in een rust- en verzorgingstehuis. Elke dinsdag van 13.30u tot 16u help ik bij het crea-clubje 'Lol met wol' in het dienstencentrum waar de ouderen, die nog thuis wonen, samenkomen om te kaarten, bingo, line dance, breien en haken,....
Zo maakten we rond de kerstperiode kerstballen en deze pronkten tijdens de feestdagen in onze eigen creatie van een kerstboom.




En op maandag van 13u tot 17u leer ik bij Okra zwart-borduren. Ooit hoop ik hier aan jullie een resultaat te mogen tonen, maar alle begin is moeilijk en niet toonbaar ;-)

Waar behaalde ik nu eigenlijk een diploma voor,zullen jullie je misschien afvragen.
In onze stad wonen momenteel een 280 personen die dit jaar 80 jaar worden. Sommige onder hen vertoeven in een rust- en verzorgingstehuis. Anderen bij familie, maar ook een deel woont nog zelfstandig.
Deze mensen krijgen van ons een aangekondigd bezoekje voor een gezellige babbel en een seniorengids. Daar staat alles in wat Geel hen te bieden heeft. Als ze dan met vragen zitten kunnen we dat samen bespreken en zoeken naar een oplossing of contact opnemen met de juiste instantie. Zoals hulpmiddelen, thuisverzorging, financiële hulp,....
Maar zonder de juiste achtergrondinformatie zou ik niet weten wat ik hen te vertellen heb en daarvoor diende deze cursus. Er kwamen onderwerpen aan bod zoals: dementie, aanbod thuiszorgcentrum, hulpmiddelen en woningadvies, ...
En nu prijkt er aan mijn muur een attest waar ik iets mee kan doen, want al mijn behaalde diploma's liggen al jaren onder het stof te verkommeren.

Dus met enige fierheid presenteer ik jullie MIJN DIPLOMA!




Ik wens jullie allen een zonovergoten Pinksterweekend!








donderdag 24 mei 2012

We komen er stilaan weer in.

Dag bloggers allemaal,

Na enkele drukke dagen maak ik even tijd vrij om jullie te voorzien van de laatste gebeurtenissen.
Maandag een dagje vergaderen en hobbyclub.
Dinsdag mochten mijn draadjes eindelijk uit de schouder en kon ik meer bewegingen maken zonder dat alles trok. Ook op eerste controle en de diagnose is alles positief. Ik kan mijn arm al zelfstandig 60° opheffen. Ik krijg hem ook al gestrekt naast mijn lichaam en kan aan het puntje van mijn neus ;-)
Na 15 dagen....eindelijk terug douchen!!!!! Goh, dat had ik gemist se!!

Mijn pols en elleboog komen ook weer stilaan tot leven en dat is maar goed ook, want het haken en breien mis ik verschrikkelijk. Stilaan ben ik terug begonnen aan mijn Olvarit-uiltjes. Ik heb ondertussen ook al de 13 potjes kunnen verzamelen.
En er zijn er weer drie klaar! Het aantal staat nu op 8 en nummer 9 is in de maak.






Geniet nog van dit gezellige weer!

zondag 20 mei 2012

Kerst 2013

Waarschijnlijk denken jullie nu dat ik me van jaartal heb vergist als je de titel leest, maar niets is minder waar!
Tijdens het shoppen in Wijnegem Shoppingcenter gaf mijn zoon mij, net na de feestdagen, een boekje cadeau met als titel " De kerststal breien" van Fiona Goble en zei me dat ik nu een jaar de tijd had om de figuren te maken.


 Zo heb ik volgend jaar een nieuwe stal om eens te zetten. Vol goede moed ben ik begonnen en Maria is klaar.



Jozef en de stier staan in de startblokken...


Maar wie ook helemaal af is en al klaar staat om met de post te versturen: "mijn schildpad van gisteren!"


Wat koorden punniken, vilt als pootjes gebruiken, een snoetje maken en je schildpad is klaar. Vind het toch een schatje!

Geniet van jullie zondag!!!


zaterdag 19 mei 2012

Gezellige brugdag!

Vandaag de dag begonnen met een Latte Macchiato! Heerlijk! De energie loopt mijn lichaam binnen. Hihi!!


Als ik aan gisteren terug denk dan komt de glimlach weer tevoorschijn.
Donderdag komt Lut, mijn oudste zus en haar dochter (Cailin) van bijna 11 me halen om bij Trui - miss creatuurtje - naar het lentefeest te gaan. Cailin vind mijn breimolentje, terwijl ze wacht tot ik klaar ben en begint te punniken.
Nu zit ik hier met twee koorden. Een lila van 3.50m en een roze van 1.80m. Ben weer in mijn boekje gedoken en ik ga er een schildpad van maken deze keer. Alles bij elkaar gezocht en in afwachting op mijn dochters en Jan, ben ik het in elkaar beginnen zetten. Even een voorsmaakje!



De avond werd gespendeerd aan een (vroeg) etentje voor mijn verjaardag. Is pas maandag, maar treinbestuurders hun uren lopen niet volgens mijn verjaardag.
Met ons vier gaan eten in de Chinees en dan een gezelschapsspelletje bij ons thuis. Deze keer kozen we voor Hero Quest. Isabelle was de slechte en wij drie - Liesl, Jan en ik - waren de helden die Isabelle moesten verslaan. Geen simpel spel, maar wel leuk. Even enkele sfeerbeelden.



Isabelle hield alles goed in de gaten.
Liesl wil duidelijk winnen!




En wie heeft uiteindelijk gewonnen? In een sprookje zijn dat de helden, maar in ons spelletje won toch wel de slechte zeker?
Prettige zaterdag! x

vrijdag 18 mei 2012

Miss Creatuurtje

Beste bloggers,

het lentefeest bij miss creatuurtje zit er op!
Mijn zus had duidelijk haar best gedaan. Mooie versiering in de living: bloemenslinger gehaakt door haar dochter, Jitske. Een slinger vol kleurijke vlaggetjes. Tafels met prachtige tafelloper (smile snoetjes in het blauw en groen), groen tafelpapier en de onderzetter voor ons glas was een gehaakt bloemetje. Hetzelfde bloemetje dat we mochten aandoen met onze naam aan.




Man lief maakte een lekkere maaltijd....aardappelsoep, broccoli en asperges in hollandaisesaus op een bedje van kip met rijst, als dessert volgde er zelfgemaakte chocomousse met aardbeien.
Chefkok Stijn.....doe zo verder!

En haar creaties voor haar dochter konden jullie al bewonderen op haar blog, maar haar eigen creatie mag zeker niet vergeten worden. De rok hadden we al mogen bewonderen en ik hoop dat ze haar hele outfit wil delen met jullie, want ik ben best trots op mijn jongste zus.

Zus, het was een geslaagde dag! Geniet nog lang na.......als alles opgeruimd is. :-)

donderdag 17 mei 2012

woensdag 16 mei 2012

Punniken

De nachtrust heeft toch wat geholpen. De pijn is wat minder en daardoor kon ik op mijn gemakske mijn punniken afwerken.
Het is uiteindelijk een uiltje geworden. Op mijn eerste experiment ben ik best wel trots!

Mister Uil!


Morgen naar het lentefeest bij mijn zus, miss creatuurtje en ben benieuwd naar al haar werk dat ze erin gestoken heeft. De uitnodiging kreeg al een geschikt plaatsje en de bloemen liggen klaar om opgespeld te worden.

Off-dag

Gisteren had ik een off-dag.
Niets ging me af...handwerken deed pijn....ijsberen was saai....de afwas woog te zwaar...ik kreeg de was niet uit de machine...ik kon me niet aangekleed krijgen...en de kinesist deed me pijn...zelfs bij een dvd viel ik in slaap en TV kon me niet boeien.

Dus het was een dag om snel te vergeten. Ik moet zeggen dat ik deze nacht veel beter geslapen heb en dan voelt men zich ook al beter, ni waar?
Wat ik vandaag met jullie wil delen is enkele foto's van mijn andere hobby: Keramiek schilderen!
Ook dit ligt al wel een jaartje stil ondertussen, maar foto's zeggen toch ook al iets.





Prettige dag!!!