woensdag 25 juli 2012

Juli....een maand om niet te vergeten!

De vakantie is bijna in de helft, maar ik heb het gevoel dat het nog maar net begonnen is.
Door de regenwolken van de laatste maanden, heeft mijn waterleiding besloten om ook zijn eigen weg te gaan. De leidingen hadden andere plannen deze maand en lieten het water zijn eigen gang gaan.

Mijn buurvrouw onder mij kreeg water binnen via het raamkozijn en dacht dat het van bij mij ergens zou komen. Water loopt nu eenmaal nooit omhoog!
Via de huisbaas kwam de loodgieter langs in de eerste week van de vakantie en dacht dat hij het gemaakt had. De leiding van mijn wasmachine was gebarsten. Nieuw stuk in en we konden op vakantie vertrekken.

Zo lieten we onze keuken achter voor een weekje.
Even genieten van zon - zee en strand in Oostende. Terwijl het in de Kempen goot, bleef het aan zee mooi droog. Warm was iets anders, maar het was droog. Meer moet een mens niet hebben.
Ik laat jullie even meegenieten van enkele sfeerbeelden.
 
Een bezoekje bij de buren bracht deze beelden op ;-)


Met een opgeladen batterij komen we aan in een appartement waar het water een week zijn zin heeft gedaan. De foto's spreken voor zich!

Keuken

Slaapkamer Liesl

Inkomhal - gang
Een gespecialiseerde firma is de lekken komen zoeken en heeft aan de huisbaas zijn bevindingen doorgegeven. De huisbaas liet me weten dat ze pas na het bouwverlof verder kunnen, daar alles gesloten is en ze aan geen materiaal kunnen. Dus....Lies....hou de schimmel in het oog en buurvrouw onder mij...vang de lekken maar verder op. 

Maar de maand juli heeft ook wat handwerk opgeleverd. 
Met enkele buurtkinderen ben ik aan de slag gegaan met het maken van tasjes. Ze gaan de maand augustus naar Marokko en willen hun kleine spulletjes bij zich in de auto hebben.

Punniken - knippen - lijmen - naaien en breien werden gebruikt en zo hebben de twee oudsten een tasje en de kleinste een knuffel in vilt.
De kindjes happy en dan is Lies dat ook!!!!Nu gaan we genieten van het zonnetje met mijn tafelnap in de hand. Nog even en ik kan ze vol trots tonen.

4 opmerkingen:

 1. ocharme, die wateroverlast is niet leuk he zeg maar jullie hebben het wel goed gehad aan zee, wat een mooie foto die met de zonsondergang.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe lang is het bouwverlof nog zus? Pfff, amaai zelle! Hé, en heb je die muts zelf gemaakt? I like! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het bouwverlof duurt tot de eerste week van augustus. Dus nog 1 weekje achter dees. En de muts....gezellig gekocht in de Oostendse solden ;-)

   Verwijderen
 3. hey zus, nog ni opgelost dus.. man man, bouwverlof.. moesten ze ook afschaffen. :-) hopelijk zijn de breekwerken niet te drastisch en vinden ze snel de oorzaak hé. ondertussen heb je toch weer leuke spullen gemaakt. En dat jullie weekje zee weerom top was, wist ik al hé.. :-) Die muts staat je heel goed. xxxx

  BeantwoordenVerwijderen