zondag 29 juli 2012

Waxen

Deze morgen scheen volop de zon....dan ben ik steeds happy.
De jongste is enkele dagen vertrokken en de zondag wordt vandaag gespendeerd aan de oudste.

Samen lekker wokken...


Wat breien aan de tas voor Liesl...


En dan...ons nieuw toestelleke uittesten....
Wij dames zijn het even moe om met ons mesje onder de douche te staan worstelen....
dus op een andere manier dan maar!
Veet heeft ons een wax apparaatje aangeboden en we zullen eens testen of het echt zo pijn doet.
Ondertussen laat de zon het hier toch weer afweten...en de wind steekt zijn kopje op. Zou het weer gaan regenen vandaag? Nee toch he?

De gebruiksaanwijzing even lezen.
De wax opwarmen.


Uitsmeren

Afdekken en ...

Trekken Belleke!!!!

Mama verzacht wel met lotion van Veet

Heel voorzichtig en lief....

Om dan het verschil te tonen. Links voor het waxen en rechts is erna. Zie je het?



































































En voor we er goed en wel mee konden werken was de zondag al grotendeels voorbij. Maar gezellig was het wel.

Het weekend zit er weer op en we beginnen met een big smile aan de nieuwe week!








donderdag 26 juli 2012

Wat doen we met deze warmte?

Ja, dat is een vraag met een lang antwoord.
Voor de hitte toeslaat even strijken....Liesl was een flinke hulp! 
Morgen weer een stukje en zo geraakt de mand leeg om overmorgen weer te vullen ;-)




Mijn nagels van mijn tenen kregen een nieuw kleurtje terwijl ik even bekwam van het strijken. De meisjes deden niet zoveel in de voormiddag....vooral.....zie foto's



De bibliotheek is toch een goede uitvinding tijdens hete zomerdagen. Na de middag ging het richting tuin voor Liesl en mezelf. De oudste mocht gaan zweten aan de afwas voor haar studentenjob. Ocharme!!!

In de tuin zochten we toch maar de schaduw op en maakten af wat we bezig waren:


Een speldenkussen uit de ANNA van mei 2012


En wat restjes katoen haakte ik wat proeflapjes. Het zijn teltekeningen voor een sjaal, maar wil er iets anders mee maken. Wat? Verrassing!

Ze komen alle drie uit een boekje van ZEEMAN met als titel: Sjaals, stola's en capes.



Nr 1.


Nr. 2.


Nr. 3.

En samen met het buurmeisje van 7 jaar hebben we twee popjes gemaakt om aan het raam te hangen met een zuignap.



Nu is de zon gaan slapen en gaan we hier ook een poging doen. Het was een gezellige, warme dag en ik had nooit gedacht om zoveel gedaan te hebben met deze temperaturen.

Slaapwel!

woensdag 25 juli 2012

Juli....een maand om niet te vergeten!

De vakantie is bijna in de helft, maar ik heb het gevoel dat het nog maar net begonnen is.
Door de regenwolken van de laatste maanden, heeft mijn waterleiding besloten om ook zijn eigen weg te gaan. De leidingen hadden andere plannen deze maand en lieten het water zijn eigen gang gaan.

Mijn buurvrouw onder mij kreeg water binnen via het raamkozijn en dacht dat het van bij mij ergens zou komen. Water loopt nu eenmaal nooit omhoog!
Via de huisbaas kwam de loodgieter langs in de eerste week van de vakantie en dacht dat hij het gemaakt had. De leiding van mijn wasmachine was gebarsten. Nieuw stuk in en we konden op vakantie vertrekken.

Zo lieten we onze keuken achter voor een weekje.
Even genieten van zon - zee en strand in Oostende. Terwijl het in de Kempen goot, bleef het aan zee mooi droog. Warm was iets anders, maar het was droog. Meer moet een mens niet hebben.
Ik laat jullie even meegenieten van enkele sfeerbeelden.




 
Een bezoekje bij de buren bracht deze beelden op ;-)


Met een opgeladen batterij komen we aan in een appartement waar het water een week zijn zin heeft gedaan. De foto's spreken voor zich!

Keuken

Slaapkamer Liesl

Inkomhal - gang
Een gespecialiseerde firma is de lekken komen zoeken en heeft aan de huisbaas zijn bevindingen doorgegeven. De huisbaas liet me weten dat ze pas na het bouwverlof verder kunnen, daar alles gesloten is en ze aan geen materiaal kunnen. Dus....Lies....hou de schimmel in het oog en buurvrouw onder mij...vang de lekken maar verder op. 

Maar de maand juli heeft ook wat handwerk opgeleverd. 
Met enkele buurtkinderen ben ik aan de slag gegaan met het maken van tasjes. Ze gaan de maand augustus naar Marokko en willen hun kleine spulletjes bij zich in de auto hebben.

Punniken - knippen - lijmen - naaien en breien werden gebruikt en zo hebben de twee oudsten een tasje en de kleinste een knuffel in vilt.
De kindjes happy en dan is Lies dat ook!!!!



Nu gaan we genieten van het zonnetje met mijn tafelnap in de hand. Nog even en ik kan ze vol trots tonen.

zondag 8 juli 2012

Eindelijk.....

....vakantie met mijn dochters!

De voorbije weken zijn hectisch verlopen en daardoor werd mijn blog wat verwaarloosd. Maar nu toch even een klein verslagje, want morgen gaan we er een weekje tussenuit.

Het vrijwilligerswerk benam 2 weken van me, omdat we met een projectje wilden starten. Na wat voorbereidingen en het maken van gebreide en gehaakte voorbeelden konden we aan de slag.
Maar de hele opzet is niet door gegaan. 
Dit was even een bittere pil om door te slikken en dan kruip ik in mijn hoekje. Ik ben er enkele dagen niet goed van geweest, maar dat is de mentaliteit van ouderen zeker? 
Met mijn buurvrouw ben ik het project zelf maar aan het afmaken. We gaan er alleen wat langer mee bezig zijn dan voorzien.

Maar alles verteert en vol goede moed zijn we aan een nieuwe week begonnen.
De loodgieter die de keuken openbreekt,was een eerste avontuur deze week, want de buur onder mij kreeg water op plaatsen binnen die niet nat mogen worden. Dus even op een breekwerf mogen wonen. Uiteindelijk is de lek in de waterleiding gevonden en werd mijn vloer weer netjes dicht gemaakt. Nu nog wachten op nieuwe steentjes.
De meiden zijn 3 dagen naar hun vader gegaan en ik heb met de kinderen uit de buurt wat geknutseld. Met dit weer kunnen we moeilijk buiten spelen.
Basmala en Jihad hebben leren punniken en hun kleine broertje kreeg een knuffel van vilt.

Basmala maakte een vilten tasje met haar eigen gepunnikt touwtje. Jihad een gebreid tasje met zijn gemaakt touwtje. En de jongste met zijn vilten kikker. Het snoetje kreeg ik niet meer te zien ;-)
Het gebreide tasje wat korter bij.

Liesl en ik hebben onze nagels laten doen en alle drie vandaag een flinke kappersbeurt.Wat ben ik blij dat zij aan huis wil komen en zelfs op een zondag. Dank je Sam!




Ons Analena kwam ook even langs want haar groottante Lies (ik dus) had nog een cadeautje voor haar eerste verjaardag. En kijk eens hoe groot onze flinke meid al geworden is?

Samen met Isabelle even lachen voor de camera. En dan kreeg haar eigen foto een flinke kus op de lens.

Bij mama op schoot een banaan eten.
 
En nu zijn we klaar om samen met onze allerliefste Janneman, de barbaar, naar zee te gaan. Het weer beloofd niet veel goeds, maar ons humeur is nu al zomers warm! 
Dus zee... here we come!!