vrijdag 1 juni 2012

Naaimachine in werking

Deze voormiddag werd ik overvallen door een migraine en lag de rest van de dag in bed, maar om 21u was ik springlevend. Het haken liet ik toch wat links liggen, want door dat turen en tellen aan het volgende kussen voor Liesl, was ik toch wat bang om terug hoofdpijn te krijgen.
De TV uit - geen radio - de meisjes een weekendje weg - en de stilte van het huis gaven mij enige inspiratie. En wat voor één!

Enige tijd geleden kwam mijn buurvrouw met de Libelle langs. Er zat een extra boekje bij.


Met naald en draad werken was enige tijd geleden, dus ik even bladeren en op de voorpagina sprong het uiltje eruit. Even lezen wat het inhield. Bleek het gemaakt van vilt (wat ik niet in huis heb). Maar Lies dook haar koffer met stofjes in en na wat speurwerk begon ik vol goede moed om het helemaal in stof te maken. En het resultaat?

Een eigen creatie op het vilten uiltje.


Je moet dus zoompjes hebben als je met stof werkt en die dan ook allemaal omstrijken. En zo kort mogelijk tegen de kanten stikken. En ik ben niet meer zo handig in die dingen...maar hij is er. 

En nu ne close-up!
Mijn klok staat nu op 00.34u en ik duik mijn bedje in. Morgen laat ik jullie iets totaal anders zien. Ik mag morgen model zitten! Ben benieuwd wat ze gaan uitspoken. Tot morgen en slaapwel!


4 opmerkingen:

 1. En tis echt nog goe gelukt ook zus! Ik ben eentje aan het breien voor Poekie. Je blijft wel in de uiltjes héé! En kom maar af naar Ardooie é voor ons eendje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is heel mooi geworden, leuk om te weten dat het ook met stof kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is de uil mooi geworden, en gelukkig duurde je migraine aanval niet te lang, zodat je toch weer wat kon doen.
  En je maakt het spannend, ben benieuwd naar het resultaat van model zitten

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen