donderdag 14 juni 2012

Tunesisch haken

Tunesisch haken....ik had er nog nooit van gehoord tot ik voor de eerste keer aankwam in het crea-clubje 'Lol met Wol'. Daar waren er twee dames bezig met een lange haaknaald en katoen. Ze haakten allemaal vierkantjes die uiteindelijk een zakje werd voor hun brilletje. De meeste dames zitten in het stadia van kleine leesbrilletjes om te handwerken. Zo kan de ketting van de hals en wordt hun brilletje beschermt door een zelfgemaakt zakje.
Ik vond het prachtig!


Ondertussen zijn er al tasjes en grote boodschappentassen gemaakt met deze techniek, maar was er nog nooit zelf aan begonnen tot......
ik verleden week op de site van Renske zag dat ze ook van alles verkocht om Tunesisch te haken. Bij de lange haaknaald en de katoen kreeg ik een foldertje met de uitleg hoe je te werk kon gaan. 
Dus vandaag een klein projectje daar ik nog steeds niet weet hoe mijn tafelnap eruit zal gaan zien. Het is best gemakkelijk deze manier van haken. Mijn twee ijverige studenten hebben nu een beschermhoesje voor hun gsm. Met nieuwe moed kunnen ze morgen hun volgende examen afleggen.

Je ziet....ons Lies kan niet stilzitten ook al doet haar kinesist haar nog elke dag pijn. Zo kan ik mijn gedachten op andere dingen zetten en dat is....HANDWERK natuurlijk!

Voor mijn lieve bloggers....een fijne nacht en tot morgen!

4 opmerkingen:

 1. ik denk dat we dat vroeger toch ook al eens deden se zus.. moet je s aan ons mam vragen.. het is wel heel mooi.. en sjot die kiné maar s goe tegen z'n sjokkedeizen.. zoooo mijn zus pijn doen.. foei.. :-) slaapwel xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kende het nog niet zelle. Ik heb hier nu ook zo'n ding liggen maar heb er nog niks mee gedaan. Kga dat nu toch ook ne keer proberen. Tot zondag! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tunisch haken is zo leuk om te doen, allen krult bij mij het werkje altijd zo op en dat vind ik zo lastig, daarom doe ik het niet zo vaak meer.
  Groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De kerstballen met 2 priemen, brei je dan alle vier de stukjes in 1 keer? Of 4 aparte stukjes en dan alles in elkaar naaien?
  Heb je soms nog ideetjes om dingen te maken met ouderen?

  En je haakwerkje hierboven ziet er ook super uit!

  BeantwoordenVerwijderen