vrijdag 25 mei 2012

Goedemorgen!

Elke dag lees ik jullie blogs. 18 volgers tot nu toe en ik ben er best fier op. Maar er is nog één ding waar ik ook best fier op ben en dat is mijn behaalde diploma!

Sinds oktober 2011 ben ik een cursus beginnen volgen bij het dienstencentrum van Geel.
Door mijn lichamelijke problemen ben ik niet meer in staat om uit werken te gaan. Alles gebeurd op het dooie gemakske en daar zijn de werkgevers niet altijd tevreden mee. Maar na al die jaren heb ik mij in mijn lot berust en probeer ik mijn tijd op een nuttige manier op te vullen.

Samen met mijn dochters wonen we nu een jaar in deze liefdevolle stad. Je wordt er met open armen ontvangen en hun leuze is dan ook terecht. "Je komt er, je blijft er!"
Na enkele maanden ben ik op zoek gegaan om mij te integreren en nu doe ik op verschillende plaatsen aan vrijwilligerswerk. 4x per week geef ik middagmaal in een rust- en verzorgingstehuis. Elke dinsdag van 13.30u tot 16u help ik bij het crea-clubje 'Lol met wol' in het dienstencentrum waar de ouderen, die nog thuis wonen, samenkomen om te kaarten, bingo, line dance, breien en haken,....
Zo maakten we rond de kerstperiode kerstballen en deze pronkten tijdens de feestdagen in onze eigen creatie van een kerstboom.
En op maandag van 13u tot 17u leer ik bij Okra zwart-borduren. Ooit hoop ik hier aan jullie een resultaat te mogen tonen, maar alle begin is moeilijk en niet toonbaar ;-)

Waar behaalde ik nu eigenlijk een diploma voor,zullen jullie je misschien afvragen.
In onze stad wonen momenteel een 280 personen die dit jaar 80 jaar worden. Sommige onder hen vertoeven in een rust- en verzorgingstehuis. Anderen bij familie, maar ook een deel woont nog zelfstandig.
Deze mensen krijgen van ons een aangekondigd bezoekje voor een gezellige babbel en een seniorengids. Daar staat alles in wat Geel hen te bieden heeft. Als ze dan met vragen zitten kunnen we dat samen bespreken en zoeken naar een oplossing of contact opnemen met de juiste instantie. Zoals hulpmiddelen, thuisverzorging, financiële hulp,....
Maar zonder de juiste achtergrondinformatie zou ik niet weten wat ik hen te vertellen heb en daarvoor diende deze cursus. Er kwamen onderwerpen aan bod zoals: dementie, aanbod thuiszorgcentrum, hulpmiddelen en woningadvies, ...
En nu prijkt er aan mijn muur een attest waar ik iets mee kan doen, want al mijn behaalde diploma's liggen al jaren onder het stof te verkommeren.

Dus met enige fierheid presenteer ik jullie MIJN DIPLOMA!
Ik wens jullie allen een zonovergoten Pinksterweekend!
7 opmerkingen: